Moderna és Pfizer: hírek az óceánon túlról

Források: The Jewish Observer, Hadassa Kalatizadeh
2021.01.31.

A napokban megérkezett a Los Angeles-i Zsidó Idősotthonba az első adag Moderna-vakcina a Los Angeles Megyei Egészségügyi Központból. Az idősotthon a város legnagyobb, szépkorúak egészségügyi ellátására szakosodott intézménye, mely évente több mint 4000 bentlakót lát el.

A kormányzati döntésnek megfelelően nemcsak az idős ellátottak, de a személyzet is megkapja a koronavírus elleni oltást. Ám, a vezetőség döntése alapján, a legeslegelső beoltott nem lehetett más, mint Edith Frankie holokauszttúlélő.

Edith Frankie megkapja az oltást

Eközben a New York-i Hudson Yardon magasodó, 372 méter magasságúra tervezett felhőkarcoló építése fontos mérföldkőhöz érkezett. A napokban a Spirál néven emlegetett torony tetejéhez értek az építőmunkások. A Tishman Speyer Ingatlanfejlesztő Vállalat 3,7 milliárd dolláros beruházása mostantól egy hatvanhat emeletes, csigavonalban lefutó teraszokkal és függőkertekkel megálmodott, rekordmagasságú felhőkarcolóval gazdagítja New York látképét.

A felhőkarcoló azonban nem csupán a magassága miatt különleges. Szinte minden emeleten külső teraszt kínál a bérlőinek! A vállalat igazgatója, a zsidó családba született Rob Speyer, aki a cégalapító Julius Tishman dédunokája, büszkén árulta el: az egyik iroda bérlője nem más lesz, mint a Pfizer Inc. “A Pfizer csapatának tagjai a COVID-járvány igazi hősei, nem is lehetnénk büszkébbek rájuk!” – nyilatkozta Speyer a New York Post riporterének.

372 méter magas és 3,7 milliárdba került

Az irodaépületet a tervek szerint 2022-től vehetik birtokukba a bérlők.

Források:
http://www.jewishobserver-la.com/community.html
The Jewish Observer

https://thejewishvoice.com/2021/01/tishman-speyer-tower-at-hudson-yards-set-to-reach-milestone/
Hadassa Kalatizadeh
Fotó: Tishman Speyer’.com