Izraeli cég fejleszti a szájon át bevehető vakcinát

Szerző: ZSIMA
2021.03.31.

Ha minden jól megy, egy tablettával megúszhatóvá válik az egész COVID-őrület, ugyanis egy izraeli gyógyszercég éppen a tabletta kifejlesztésén dolgozik.

Már egy adag az újfajta gyógyszerből antitesteteket fejlesztett ki a COVID-19 ellen az állatoknál. Az Oramed Pharmaceuticals Inc. egy indiai cég, a Premas Biotech segítségével fejleszti a vakcinát.

A kezdeti fázisban, az állatkísérletek esetében a vakcina segítségével antitestek jelentek meg a vérben és más testnedvekben a koronavírussal szemben. A cég szerint a gyógyszerük hatékonyabb is lehet a most forgalomban lévő oltásoknál. „A szájon át bejuttatható COVID-19-vakcina felszámolná az akadályokat a széleskörű terjesztés elől, lehetővé tenné, hogy az emberek otthon bevegyék a vírus elleni gyógyszert” – mondta a Jerusalem Postnak Nadav Kidron cégvezető.

Egyébként Izrael vált a vakcináció éllovasává, rekord idő alatt oltották be a lakosság nagy részét. Az orális vakcinán több cég is dolgozik, a Pfizer március 23-án jelentette be, hogy maga is dolgozik egy tabletta kifejlesztésén, amiből elég lenne egyet bevenni.