Búcsú a nagybátyámtól

Kozma György
2021.04.04.

BÚCSÚ A NAGYBÁTYÁMTÓL 

MI VAN HA  A MÁSVILÁG
MÁSIK BOLYGÓN VÁRNA RÁD
MÁSIK BOLYGÓ MÁS GALAXIS
ÖRÖK ÉLETRE MARADSZ ITT

ELPUSZTULT A NAP MÁR RÉG
DE FELETTÜNK OTT AZ ÉG
RÉGES-RÉGEN ŰRVITORLÁS
SZÓRJA ŐSÖK HOLOGRAMJÁT

FELÉLEDÜNK MINT ÚJ KLÓNOK
SIMOGATNAK ŰR CIKLONOK
HA AKAROD SZÓLJ HOZZÁJUK
HISZEN TE VAGY ŐSHAZÁJUK

ÜZENJ VELÜK, NE HAGYJ EL MÉG
MARADJON VELÜNK AZ ELMÉD
CSILLOGÓBBAN SOK CSILLAGNÁL
NEM HISZEM, HOGY MOST ELHAGYNÁL

Kecskeméti Károly (1933-2021)

Kedves Károly, tudod, hisz hallod, hogy  most 14 napig  fel fogok olvasni neked és énekelni is fogok a Bardo Thödolból. Már amikor anyád haldoklott, 38 éve, neki is olvastam és nemrég a Konrádnak és Vekerdynek is, mert nem tudhatjuk, nem lehetek olyan büszke, hogy eldöntsem, hogy valóban lehetséges-é az, hogy most hallod ezt és hogy ez segít neked. De nekem segít.

14 nap után már tudni fogod, hogy a nirvánát, a Létkerék kioltását választod, vagy újjászületsz… Nagy mestereknél meg szokás nézni, hogy a születésnapjuk előtt két héttel volt-e valaki, akinek az újratestesülése lehetne…Persze naponta sok tízezer halott van a Földön (tízszer annyi, mint a COVID-ban a napi számadat), szóval nyilván a rabbik esetében a rabbikat nézik…
A dédnagybátyád, Löw Immánuel rabbi pont két héttel az izbicsi Rebbe MOrdeháj Joszef Leiner után született és aztán később, egyes leveleiből tudható, hatott is rá ez az eretnek bölcs.
A fő tételéről ugyan 30 éve tudok, (hogy nincs bűn) de most egy őt oktató mester körüli klubban értesültem, hogy nemcsak nincs bűn, de csak öröm van.
Csak nagyon komplex skill az öröm gyakorlata, nem evidens, és mindenkinél egy egyedi Hiányt kell betölteni, kipótolni ahhoz, hogy igazi és állandó, vagyis örök örömben élhessen valaki.

Tegnap, amikor meghaltál, biztos láttad anyámat, Mártát. Én ugyanis elolvastam utolsó leveledet azon az előestén, amiben ígéred, hogy majd válaszolsz, kinek küldjem Frankhonban a nagybátyádnak a 1940-s Naplóját,é utána jelent meg Márta, vagyis nekem az Anyu, és valakinek mutatott egy süteményt, s nevetve dicsérte, hogy az milyen finom… Akkor csodálkoztam, mert ő nem volt egy gourmand… De Te igen. Most olvastam, hogy a halott elméje ilyenkor 14 napon át egy “illat-testben” lebeg betöltve az egész Akozmoszt (a nem-világot) és valószínűleg erre az íz ráél.

(jorgEO)