Bezár a koronavírus-osztály a Soroka kórházban

Szerző: ZSIMA
2021.05.03.

Egy év után. 185 embert kezeltek az osztályon, 171-en voltak lélegeztetőgépen.

A Beershebában működő Soroka Egyetemi Kórház bezárja az intenzív koronavírus-osztályát, amely egy évig és egy hónapig kezelte a súlyos eseteket – közölte a kórház.

“Köszönöm minden munkatársamnak a koronavírus intenzív osztályon, hogy állták a megpróbáltatásokat ebben a nehéz helyzetben, ilyen hosszú időn keresztül. Köszönöm, hogy biztonságot nyújtottak a betegeknek, a kemény munkát, a szakmaiságot, az emberséget és az elkötelezettséget, hogy életeket mentettek”

– mondta a Soroka igazgatója, Dr. Shlomi Kodesh.

„Az orvosi team-ek folyamatosan dolgoztak a pandémia kitörése óta, szörnyű bizonytalanság közepette. A betegeket különböző módon kellett kezelni, folyamatosan monitorozni, biztonsági előírásokat szigorúan betartani. A betegek hozzátartozóit támogatni kellett. Mindehez hatalmas alkalmazkodási képesség szükségeltetik”

– tette hozzá Kodesh.

Az osztály alapos fertőtlenítés után visszaalakul intenzív osztállyá. A koronavírusos betegeket ezek után a kórház elkülönítőben fogja kezelni. Hétfő reggel hat vírussal fertőzött beteg feküdt a kórházban.

Múlt héten a Hadassah-Egyetemi Egészségügyi Központ is bezárta az utolsó koronavírus-osztályát, ahol több beteget kezeltek, mint a többi kórházban összesen.