Steven Spielberg ereszti egymásnak a Cápákat és a Rakétákat 

2021.05.06.

Megérkezett az első előzetese Steven Spielberg West Side Story feldolgozásának. Az idén 60 éves filmet a zsidó származású 74 éves rendező már gyerekkora óta szerette volna megcsinálni, ugyanis édesanyja klasszikus zongorista volt és már az 1957-es színházi bemutatótól kezdve rendszeresen játszotta a musical legnagyobb slágereit. A történetben két fiúbanda, az amerikai Rakéták és a Puerto Rico-i Cápák feszülnek egymásnak New York utcáin.

Forrás: Wikipédia

–  Nagyon szerettem volna elmesélni a Purto Rico-i emberek nehézségeit, akik New Yorkban élnek és a saját bőrükön érzik a migrációs helyzetet ebben az országban, a pénzkeresés gyötrelmeit, hogy gyerekük lehessen, a mindennapi rasszizmust és a xenofóbiát. Úgy mint a Hegedűs a háztetőn vagy a Muzsika hangjai, a West Side Story is előtérbe helyezi azt az örömöt, ami bármi nehézséget túlél – mesélte a Vanity Fairnek az Oscar-díjas rendező.

A Rómeó és Júlia alapján készült zenés darabban még nagyobb szerepet kapnak a rasszista ellentétek, ennek átírásban az USA leghíresebb zsidó származású drámaírója, Tony Kushner segített Spielbergnek.

A film karácsonykor érkezik a mozikba, miután a tavaly év végi premiert el kellett halasztani a koronavírus járvány miatt. Tony és Mariát Ansel Elgort és Rachel Zegler alakítják. Külön érdekesség, hogy az eredeti film Anitátját játszó és alakításért Oscar-díjjal jutalmazott 90 éves Rita Moreno is feltűnik a filmben. A legendás színésznő egy teljesen új karaktert, Valentinát alakítja a musicalben.