Egyre több az antiszemita támadás az Egyesült Államokban

Szerző: kökény
2021.05.27.

Aggodalmát fejezte ki a világ zsidó közösségeiért Joe Biden. A 78 éves amerikai elnök állítása szerint a jelenleg is zajló izraeli-palesztin konfliktus a világ minden táján érezhető; az USA-ban jelentősen megemelkedtek az antiszemita támadások, míg az Egyesült Királyságban 441 százalékkal lett több a zsidó közösségeket érintő atrocitások száma.

Biden elmondása szerint a legnagyobb gond New Yorkban és Los Angelesben van, ahol az izraelita hívőket szóbeli támadások érik, de nem egy esetben kellett a rendőröknek testi sértés és vandalizmus miatt cselekedniük. 

–  A legutóbbi támadások a zsidó közösség ellen elítélendő tettek és meg kell őket állítanunk. Mélységesen elítélem ezt a kegyetlen viselkedést a hazámban és külföldön egyaránt – írta a Twitteren az elnök. 

Forrás: Wikipédia

A kommentet elsőnek az USA izraeli nagykövete Gilad Erdan köszönte meg Bidennek. 

-Izrael démonizálása az oka annak, hogy ilyen erősen fellángolt az antiszemitizmus a világban. Ennek véget kell vetni-mondta Erdan

Az izraeli vezetés nyilvánosan is köszönetet mondott Bidennek, amiért kiáll a zsidó közösség mellett és keményen fellépett az antiszemitizmus ellen. Kamala Harris, az USA alelnöke szintén a támogatását fejezte ki az ügyben. 

Forrás: Wikipédia

– Az antiszemita támadások hulláma a zsidó közösség ellen az USA-ban és a világ minden táján elítélendő…ki kell állni ellenük, elítélni és megállítani őket…Országként együtt kell kiállnunk a gyűlölet minden fajtája ellen – írta a Twitteren Kamala.