Nyolc hónap után kiszabadult a börtönből a szupermodell anyja

Szerző: ZSIMA
2021.06.09.

Bar Refaeli, az izraeli szupermodell édesanyja 16 hónap helyet csak 8-at kellett a börtönben töltsön. Adóelkerülés miatt csukták le.

Bar Refaeli

Tzipi Refaeli büntetését azzal a feltétellel mérsékelték, hogy a helyi rendőrkapitányságon kéthetente meg kell jelennie, önkéntes munkát kell végeznie hetente két napon keresztül és nem hagyhatja el az országot. Az önkéntes munkája keretében autista gyerekekkel foglalkozik majd. A lakását se hagyhatja el este 8 és reggel 6 között – írta az Ynet News.

Az izraeli szupermodell, Bar Refaeli édesanyját – aki egyben a managere is – múlt szeptemberben ítélték el, miután kiderült, hogy 34 millió sékelnyi bevételéről nem emlékezett meg (ez körülbelül 10 ezer dollárnak felel meg, ami körülbelül 3 milliárd forint). A lányát közösségi munkavégzésre ítélték és mindkettejüknek 2,5 millió sékel pénzbüntetést is kellett fizetnie. Vissza kell fizetniük azt a 8 millió sékelt is, amit elcsaltak.

Tzipi Refaeli büntetését a múlt hónapban felezték meg, miután ez volt az első törvénysértése és beleegyezett, hogy részt vesz a rehabilitációs programban is. Felelősséget vállalt a lánya büntetéséért is, akit 2017-ben tartóztatott le az izraeli adóhatóság adócsalás vádjával.

A hatóságok szerint a szupermodell hazudott az adóbevallásában: azt állította, hogy külföldön él az év nagy részében, nem adta be az adóbevallását időben és nem tűntette fel a bevételét, az ajándékokat, amiket kapott, illetve azokat a kedvezményeket, amiket hírességként kapott.

Tzipi Refaeli a családja várta a börtön előtt, de a riporterek a szupermodellt nem látták.