Covid-kutyákat képeznek izraeli szakemberek segítségével

Szerző: ZSIMA
2021.07.04.

Speciális segítőkutyákat treníroznak Hawaiin többek között izraeli szakemberek segítségével. A négy kutyus feladata az lesz, hogy észrevegyék, ha valaki koronavírus fertőzött. Kezdetben tíz ebbel kezdték meg a munkát, a végére három labradort, név szerint Sadie, Tess és Yuki valami Samson a Golden retrievert sikerült a Hawaii Segítőkutyák Egyesületének tagjainak kiképezni az izraeli kollégák segítségével.

Szakemberek a közelmúltban kihoztak egy tanulmányt, miszerint a négylábúak szinte száz százalékos bizonyossággal ki tudják szagolni, ha valaki Covid-19 fertőzött.

Forrás: jpost

A szervezet igazgatója, Maureen Maurer elárulta, ezzel a képességgel nagyon gyorsan tudnak nagy számban embereket ellenőrizni repülőtereken, iskolákban, kórházakban vagy akár a határokon.

– Ez a lehetőség főleg azoknak az országoknak lesz fontos, ahol a betegség még mindig erősen jelen van és növekednek az esetszámok – mesélte Maurer a Jeruzsálem Post-nak, hozzátéve, hogy a szegényebb országok jelentős költségeket takaríthatnak meg a teszteken.

A program legnagyobb része Hawaiin zajlik és a szervezők minden lelkes szakembert arra biztatnak, hogy csatlakozzanak hozzájuk.

-A gyakornoki programunk nemzetközi és minden embert arra szeretnénk biztatni, hogy jöjjön és tanulja meg, hogy segíthetnek a kutyák az embereken -mesélte Sarit Brinn a program egyik vezetője.