Mindenkinek joga van a vallásához

Szerző: ZSIMA
2021.08.01.

Legtöbbünk fejében egy cuki kisfiúként maradt meg a Jerry Maguire című film gyereksztárja Jonathan Lipnicki, aki mára felnőtt férfi lett és leginkább a jiu-jitsu és az MMA küzdősportok kötik le a mindennapjait.

A harcias természet pont jól jött a közelmúltban, ugyanis egy Los Angeles-i sushizó előtt antiszemita tüntetők tábora, palesztin zászlót lengetve mocskolódtak az utcán. B*ódjatok meg zsidók! – skandálták az utcán, ahol üvegeket törtek, sőt az étterem egyik zsidó származású vendégét meg is támadták. Lipnicki látta az esetet és azonnal közbelépett, igazi harcművészként pár pillanat alatt ártalmatlanná tette a támadót, ezzel megakadályozva, hogy komolyabb sérüléseket szerezzen a zsidó áldozat.

–  Rengeteg antiszemita támadás és bűncselekmény éri a zsidókat. Azonnal odasiettünk, ugyanis az étterem közelében van egy zsinagóga, ahol további embereket, nőket, gyerekeket támadhattak volna meg. A művész barátommal, Remi Franklinnel azonnal biztosítottuk a környéket, hogy senkinek ne essen bántódása hazafelé. Szerintem mindenkinek joga van a vallásához és ezért nem szabad senkit se diszkriminálni -nyilatkozta a TMZ-nek.

A sztár és barátja azóta több, nem csak zsidó művész barátjukat hívta össze, hogy felhívják a figyelmet az antiszemita támadások visszaszorításának fontosságára.