“Az Örökkévaló Él”

Szerző: ZSIMA
2021.08.31.

Augusztus utolsó vasárnapján, ahogyan több, mint tíz éve mindig kellemes hangulatú kulturális esemény miatt tárult szélesre a kiskunhalasi zsinagóga udvarának kapuja. A megjelenteket Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte, aki elmesélte, milyen szörnyűségeken ment keresztül és miként segítette őt az Örökkévaló a gyógyulásban.”

Az 1969-es születésű Bányai Gábor 2006 óta tagja az Országgyűlésnek, egymás után négyszer választották meg Bács-Kiskun megyei egyéni körzetének képviselőjévé.
A képviselő valódi csodaként élte meg mindazt, ami vele történt. Az orvosok már lemondtak az életéről, kétszer is a klinikai halál állapotából hozták vissza. Még februárban fertőződött meg COVID-dal, akkor azonnali beavatkozást követően egy a légzést és keringést támogató eszközre tették. Az országgyűlési képviselő állapota annyira leromlott, hogy májusban már mindent előkészítettek, hogy az életmentő tüdőtranszplantáció elvégzéséhez Budapestre szállítsák. Ám a szervezete teljesen váratlanul meggyógyította a súlyos COVID-fertőzés okozta károkat és a korábban teljesen menthetetlennek nyilvánított tüdeje két hét leforgása alatt teljesen letisztult.

A képviselőt Róna Tamás főrabbi is köszöntötte, aki elmondta, ők is minden nap imádkoztak gyógyulásáért.

„A neológ zsidóság szervezete, a ZSIMA, szeretne téged képviselő úr köszönteni, és egyben hálát adni az Örökkévalónak, hogy újra itt vagy köztünk.”

A főrabbi egy névre szóló, gravírozott ezüst édességes dobozt nyújtott át az országgyűlési képviselőnek, azért, hogy édes legyen a következő hatvan esztendő, ami előtte áll. A dobozra rávésték, hogy „Az Örökkévaló Él”, mert héberül az „Él” a Mindenség Urának az elnevezése.

 

Részlet a Halas Televízió Híradójának tudósításából