Kiütötte antiszemita ellenfelét

Szerző: ZSIMA
2023.03.26.

A profi küzdősportban megszokott dolog, hogy a felek „kedvesen” üzengetnek egymásnak. Ebbe belefér, hogy majd mit tesznek a másikkal a küzdőtéren (ring, oktagon stb.), de még a különböző zrikákkal sincs gond – pl. „úgy küzdesz, mint egy kislány” és hasonlók. Persze akadnak, akik még a fentiekkel sem elégszenek meg. Sokszor pedig semmi gondjuk nincs a másikkal, csak magukat hergelik a nagy csatára. De gyakori, hogy az egész csupán a show része. Ki tudja, a színfalak mögött mosolyognak, és lelkesen pacsiznak a közönség előtt egymást bőszen „utálók”.

Nemrég azonban egy MMA-s, Ilyas Sadykov nem érezte, meddig mehet el, és antiszemita üzenetekkel bombázta ellenfelét, Rafael Aronov aztán megfelelően válaszolt: a mérkőzésen kiütéssel győzött.

Az ellenfelek

Március 9-én lépett az oktagonba a két sportoló, ám előtte a kazah Instragamon a következő üzeneteket küldte: ki foglak nyírni, Te… (ezt inkább mellőznénk), s úgy foglak elégetni, mint ahogy ez az ember tette – mindezt egy Hitler fotóval illusztrálva. A bátor kazah a fentieken túl is számos sértést és trágár szavakat vágott a Beer Sheva-ban rendőrként dolgozó Aronovnak, aki képernyőfotókat készített és megosztotta azokat a harc előtt. Hozzátette, az üzenetek azért is érintettek érzékenyen, mert családtagjai között akad, aki túlélte a holokausztot. Kiemelte, az MMA-ban is megszokott a „trash talk”, azaz a különböző „fenyegető” üzenet küldése, de Sadykov ezúttal túllépte a határt. Ám úgy döntött nem reagál ezekre, majd a mérkőzésen teszi meg. Lehet, a kazah szereti az ellenséges környezet, mert kettejük csatáját Izraelben vívták az IWCC (Israel World Combat Championship) övéért…

Aronov végül nemes bosszút állt, ugyanis kiütéssel győzte le ellenfelét, s ezzel megszerezte első MMA bajnoki övét is. Miután a bíró kihirdette sikerét, kezet fogott Sadykovval is, majd az Instagramon kifejtette, számára győzelem és vereség esetén is fontos, hogy sportszerű legyen, és kezet fogjon az ellenféllel a küzdelem után. Persze jelen esetben az antiszemita üzenetek miatt nincs bocsánat.

A győzelem pillanata

A mérkőzés után Sadykov az Instagramon csalónak nevezte a bírókat, és azzal vádolta őket, hogy befolyásolták a küzdelem kimenetelét. Ezért visszavágót akar, de Kazahsztánban.

Itt a videó arról mennyire nyúltak bele a bírók a mérkőzésbe: