ZSIMA: Szóljanak az imáink Izraelért

ZSIMA
2023.10.09.

A ZSIMA szeretné kérni a magyar hívő zsidókat, tovább minden honfitársunkat, hogy felekezetüktől függetlenül mondjanak egy imát, fejezzék ki szolidaritásukat azokért, akik ezekben a pillanatokban az életükért küzdenek, szeretteiket gyászolják és rettegve várják, milyen aljas és embertelen tettekre készülnek még a palesztin terroristák. Mint ismert, szombat hajnalban a Hamász iszlamista palesztin terrorszervezet fegyveres csapásokat mért Izraelre, ahol alig 48 óra leforgása alatt már több mint 1100 ember vesztette életét, sokezren sérültek meg és ártatlanok százezrei, milliói rettegnek a folyamatosan zajló támadásoktól, menekülnek otthonaikból, nem tudva mit hoz számukra a holnap.

 

A ZSIMA elítéli a terrorizmus minden formáját, azokat akik se az Örökkévalót, se embert nem ismernek, akik képesek voltak a zsidóság egyik legfontosabb, Szukot ünnepének utolsó napján a hitüket megélő testvéreinket aljas módon megtámadni. Továbbá felszólítjuk a palesztin terroristákat, hogy a civilizált normákat betartva azonnali hatállyal hagyják abba a fegyveres támadásokat Izrael ellen és a túszokat azonnal engedjék szabadon!

Kedves Mindenki: Kérünk titeket, szóljanak az imáink Izraelért és kérjük az Örökkévalót, hogy minél hamarabb vége legyen az értelmetlen vérontásnak!