Társ nélkül

2023.11.29.

Tisztelt rabbi, évek óta egyedül, társ nélkül élek, és már nagyon szeretnék megházasodni, de sajnos elég kicsi az esély arra, hogy csak úgy belebotlok egy kedves zsidó lányba, főleg ott, ahol én lakom, vidéken. Mit tudna tanácsolni? Köszönöm a válaszát.

A rabbi válaszol:

Sajnos nagyon nehéz választ adni a kérdésére, hiszen megtalálni az igazit, akivel együtt éljük majd le az életünket, bizony nem könnyű. Főleg olyan helyen, ahol rajtunk kívül alig élnek zsidók. Azt tudom tanácsolni, hogy kezdjen el kapcsolatot építeni, ellátogatni olyan zsidó rendezvényekre, ünnepekre, közösségi helyekre, ahol megvan a lehetőség az ismerkedésre. Beszélgessen, nyíljon meg egy rabbinak, akiben megbízik, ő biztos ismeri a saját közösségét és tud esetleg segíteni. Ha elkezdünk tartozni valahova, akkor megjönnek a lehetőségek és a válaszok is a kérdéseinkre. Tudom ajánlani az online zsidó oldalakat is, mint a kapcsolatépítés lehetőségét. Tudassa az ismerőseivel, hogy szeretne megismerkedni egy kedves lánnyal. Ajánlom, írjon pár sort az elképzeléseiről és arról, milyen személyiség ön, ezt is megoszthatja barátaival, hogy gondoljanak valakire, akit be tudnának mutatni és illik önhöz.

Biztos van lehetőség, bekapcsolódni egy közösségi csoportba, hiszen számos alkalommal keresnek önkénteseket, ami szintén jó lehetőség az ismerkedésre. Végezetül, érdemes nyitottnak lenni és nem elkeseredni. Gondoljon arra, hogy mindenkinek megvan a párja, csak meg kell találni. Biztos nem könnyű, de hát kinek volt az?! Izsák, Jákob, József sem sétált be a “boldogan éltek, míg meg nem haltak” történetbe.

Sok – sok keresés és némi kompromisszum, után biztos lesz, aki önhöz való. Kérem higgyen nekem! Majd írjon, hogy sikerült-e társat találnia?!

Kérem a Mindenható áldását.

 A rabbi