Wallenberg nyomán 2024

2024.02.19.

A Raoul Wallenberg Egyesület és a Semmelweis Egyetem Raoul Wallenberg Többcélú Szakképző Intézménye „Wallenberg nyomán” címmel, 14. alkalommal vetélkedőt hirdetett magyarországi és határon túli középfokú oktatási intézmények tanulói számára.

 

fotó: Horváth Márton

A vetélkedőt a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Svéd Királyság budapesti nagykövetsége, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az Élet Menete Alapítvány, a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékhely és a Raoul Wallenberg Alapítvány. A hagyományokhoz híven – Vácott is volt elődöntő (a Piarista Kilátó Központban), melynek fő támogatója a Magyarhoni Zsidó Imaegylet volt.

Összesen kilenc, három fős csapat vetélkedett, ebből négy csapat Budapestről (BGSZC Pesterzsébeti Technikum, Szent István király Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI és két csapattal a BMSZC Trefort Ágoston Két Tanítási Nyelvű Technikum,) egy Vácról (VSZC Selye János Egészségügyi Technikum), kettő Ceglédről (Ceglédi SC Közgazdasági Informatikai Technikum) és kettő Nagyszalontáról (Arany János Elméleti Líceum) érkezett. 2015 óta immár kilencedik alkalommal rendezték meg Vácott az elődöntőt.

A kéttagú zsüri elnöke Deák Gábor a Wallenberg Egyesület egyik alapítója, társa Bardi-Kovács Andrea a Wallenberg Egyesület szakértője volt.

fotó: Horváth Márton

A nemes vetélkedést a Szent István király Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI Kövek nevű csapata nyerte fölényes pontszámmal. Második helyen a Ceglédi SC Közgazdasági Informatikai Technikum Trinyo nevű csapata, míg a harmadikon a VSZC Selye János Egészségügyi Technikum Hamsza nevű csapata végzett.