Ha eljő a Messiás

A. Rabbi
2023.03.29.

Tisztelt rabbi, engem érdekelne, hogy mit mond a judaizmus a Messiás eljöveteléhez vezető események sorrendjéről, és honnan fogjuk tudni, hogy a Messiás valóban megérkezett? Köszönöm.

A Rabbi válaszol:

Nagyon jó a kérdés. Van egy nézet, amely szerint a Messiás eljövetelét az előzi meg, hogy az emberek kezdik megvetni vallásuk értékeit.

Bölcseink úgy tanítják,  hogy ez, az az időszak lesz, amikor egy olyan nemzedék jön elő, akik sem a szüleiket sem az időseket nem fogják tisztelni. Az öregeknek a fiataloktól kell majd engedélyt kérni, mert az idősek ellenségekké válnak. A szemtelenség növekedni fog, az emberek senkit nem fognak tisztelni magukon kívül, és senki sem fog hallgatni a másikra.

A vallást megvetik, a tudományos akadémiák az erkölcstelenség színhelyei lesznek, a jámborokat és a segíteni vágyókat pedig becsmérelni fogják

A zsidó nép elkezd visszatérni Izrael földjére a messiás jövetelének előjeleként. Először a száműzöttek kis százaléka tér vissza a Szentföldre, majd Jeruzsálem teljes mértékben zsidó ellenőrzés alá kerül és újjáépül, amit leromboltak (forrás: Talmud – Sanhedrin 97a és Szotá 49b)

A Messiás közelgő érkezésének másik fontos jele, hogy Izrael földje bőségesen fog termővé válni.

És hogy honnan fogjuk tudni, hogy megérkezett? :

  •  1. A  harmadik templom megépül  (Ezékiel 37:26-28).
  •  2. Összegyűjti az összes zsidót Izrael földjére (Ézsaiás 43:5-6).
  • 3. A világbéke korszakát vezeti be, és véget vet minden gyűlöletnek, elnyomásnak, szenvedésnek és betegségnek. Ahogyan írva van: “Nemzet- Nemzet ellen nem támad  és kardot nem emel, és nem tanul többé háborút”. (Ézsaiás 2:4)
  •  4. Az emberiséget össze fogja kovácsolni. ”Isten lesz az egész világ királya – azon a napon Isten egy lesz, és az Ő neve is egy lesz” (Zakariás 14:9).

Amíg ezek nem valósulnak meg, addig nem jött még el a  Messiás közénk.

 

A Rabbi